Migrant Tales julkaisee kirje suomalaiselta naiselta, joka synyttää pian irakilaismiehen ja hänen toinen lapsi. Suomessa, Maahanmuuttovirasto (Migri) katsoo ettei lapsi tarvitse isänsä ja siksi hänet voi pakkopaualttaa.
Hyvä lukija,
Mieheni saapui Suomeen yli neljä vuotta sitten turvapaikanhakijana.
Pian hänen saapumisensa jälkeen tapasimme, tutustuimme ja rakastuimme. Yhdessä olemme olleet yli neljä vuotta ja puolet tästä ajasta asuneet yhdessä. Meillä on puolitoistavuotias yhteinen lapsi ja toinen lapsemme syntyy pian.
Suojelupoliisi on päättynyt ja arvioinut hakijan “vaaralliseksi valtion turvallisuudelle.” Millä perustella? Onko hän vaarantanut valtion turvallisuus kun on oleskelu Suomessa? Todistaako tämä, että kyseinen turvapaikanhakija on kenties poliittinen vanki Suomessa?
Vielä hetki sitten elimme täysin normaalia perhe-elämää, kunnes Migri [Maahanmuuttovirasto] päätti ettei poikamme ja syntyvä lapsemme tarvitse isäänsä elämäänsä. Ei vaikka isä on ollut poikamme elämässä koko tämän ajan syntymästä asti.
Äitinä mikään ei tunnu pahemmalta kuin se, kun poika etsii isäänsä meidän yhteisessä kodissa, aina oven käydessä poika huutaa isäänsä odottaen että isä kävelee huoneeseen sisään. Mikään ei tunnu pahemmalta, kuin se että joudun viimeisilläni raskaana ollessani viemään poikaamme tapaamaan isäänsä säilöönottokeskukseen, jossa meille annetaan muutama tunti yhdessä, pienessä huoneessa.
Tällä hetkellä emme tiedä mitä tulee tapahtumaan, mieheni on suljettuna säilöönottokeskukseen, emme tiedä saako isä todistaa lapsemme syntymää ja saako hän edes tavata syntyvän lapsemme.
Suomessa on lakeja joiden tulisi turvata oikeus perhe-elämään, lakeja joiden tulisi turvata lapsen oikeus molempiin vanhempiin, mutta nämä lait eivät päde, jos suomalainen nainen on sattunut rakastumaan ulkomaalaiseen mieheen ja päättänyt perustaa tämän kanssa perheen. Suomessa Migrillä on oikeus päättää saako lapsi elää isänsä kanssa vai revitäänkö perhe erilleen, raahataanko isä turvattomiin olosuhteisiin kotimaahansa.
” Hakijan lapsi asuu yhdessä äitinsä kanssa, joka on hänen virallinen ja tosiasiallinen huoltaja, joten lapsi ei ole vaarassa jäädä ilman huolenpitoa. Hakija ja perheenkokoajan äiti ovat perustaneet perheen aikana, jolloin hakijan oleskeluoikeuteen Suomessa on liittynyt epävarmuutta sekä tietoisina siitä, että yhteisen perhe-elämän jatkuvuus Suomessa on alusta alkaen ollut epävarmaa. Yksinomaan yhteiselämän katkeamisen mahdollisuus hakijana olevan vanhemman kanssa ei edellytä oleskeluluvan myöntämistä lapsen edun vuoksi. “
Migrin perustelut kielteiselle päätökselle
Lapsen isällä ja minulla on yhteishuoltajuus, joten hän on yhtälailla virallinen huoltaja.
Tälläinen on oikeusvaltiomme Suomi.
Terveisin,
Suomalainen nainen
Category: Migrant Tales